Derde verdachte beschieting kantoor met antitankwapen aangehouden - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Derde verdachte beschieting kantoor met antitankwapen aangehouden

beschieting

Amsterdam – De politie heeft dinsdag 28 augustus een 45-jarige man uit Spijkenisse aangehouden op verdenking van betrokkenheid van het beschieten van een kantoorgebouw met een antitankwapen. Deze beschieting vond plaats op donderdagavond 21 juni 2018 aan de Teleportboulevard in Amsterdam.

Na uitgebreid rechercheonderzoek kwam deze man, die lid is van de outlaw motorcycle gang (OMG) Caloh Wagoh Main Triad, in beeld als de mogelijke schutter. De man is vanochtend vroeg op weg naar zijn werk aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen. Hij heeft alleen contact met zijn raadsman en de politie verstrekt niet meer informatie dan de inhoud van dit bericht.

Beschieting op 21 juni
De recherche stelde na forensisch onderzoek vast dat op donderdag 21 juni rond 23.00 uur een pand aan de Telportboulevard was beschoten met een antitankwapen. Het pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd raakte hierdoor zwaar beschadigd.

De politie nam de achtergebleven lanceerbuis in beslag.

To Top