Politieagent doodgeschoten in Spa, Nederlandse verdachte opgepakt - 112Vandaag

112Vandaag

België

Politieagent doodgeschoten in Spa, Nederlandse verdachte opgepakt

Belgische politiebus met spoed

In Spa is vannacht een politieagent doodgeschoten. De agent werd neergeschoten bij een tussenkomst na een dispuut. Een verdachte is opgepakt, niet ver van waar de feiten zich afspeelden. Het gaat om een Nederlander.

De 38-jarige agent werd zondagochtend omstreeks 2 uur doodgeschoten. Dat gebeurde in de avenue Reine Astrid in Spa, in de provincie Luik. Aanvankelijk was sprake dat dit gebeurd zou zijn bij een verkeerscontrole, maar het parket bevestigt dat de agenten waren opgeroepen voor een interventie naar aanleiding van een dispuut. Daarbij is een schot gelost.

Aan boord van het voertuig van waaruit het dodelijke schot of meerdere schoten werden gelost, zaten drie mensen. Een ziekenhuishelikopter werd opgeroepen. Er werd nog tevergeefs geprobeerd de agent te reanimeren.

De Nederlander is ongeveer een uur geleden opgepakt en moet nog worden verhoord. Hij spreekt geen Frans, dus het zal wellicht nog even duren voor hij gehoord kan worden. Onderzoek loopt intussen verder omdat nog altijd niet duidelijk is hoeveel betrokkenen precies in de auto zaten. Andere verdachten zijn dus nog niet uitgesloten.

Veiligheidszone
In de avenue Reine Astrid is een veiligheidszone ingesteld. De straat werd afgesloten. Verschillende politie-experts zijn ter plaatse. Samen met het labo van de federale politie en het parket doen ze vaststellingen ter plaatse.

Een helikopter van de federale politie vloog verscheidene uren boven de regio. Er is heel wat politie ter plaatse, van verscheidene politiezones, maar ook van de federale politie.

To Top