112Vandaag

Noord-Holland

Uitgebrande vrachtwagen eerder gestolen op Schiphol met waarde van 5 miljoen

Aarlanderveen – De vrachtwagen die vrijdag 17 augustus van Schiphol werd gestolen en een lading ter waarde van 5 miljoen euro vervoerde, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand teruggevonden in het Zuid-Hollandse Aarlanderveen.

De lading die de vrachtwagen bij de roof vervoerde zat tijdens de brand niet meer in de trailer, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

De vrachtwagen werd op de Korteraarseweg rond 2.45 uur achtergelaten en in brand gestoken. Getuigen zagen een auto wegrijden van de Korteraarseweg en troffen kort daarna de vrachtwagen volledig in brand aan. De brandweer kon niet voorkomen dat de wagen helemaal uitbrandde.

De 42-jarige vrachtwagenchauffeur werd eerder deze maand met een wapen opgewacht toen hij wegreed van een loods op Schiphol. Hij werd mishandeld en vervolgens vastgebonden en in de kofferbak van een auto gestopt.

De chauffeur werd uiteindelijk in de buurt van Schiphol weer vrijgelaten.

De vrachtwagen, waarin elektronische apparatuur met een waarde van 5 miljoen euro zat, werd meegenomen. Het is voor de marechaussee onduidelijk wat er met de lading is gebeurd. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

To Top