Man aangehouden na inbraak in politiebureau - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Man aangehouden na inbraak in politiebureau

politiehond

Den Helder – De politie heeft vrijdagochtend een 40-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man wilde zo graag zijn goederen terug die door de politie in beslag waren genomen, dat hij rond 05.00 uur besloot in te breken in het politiebureau aan de Bastiondreef.

Een oplettende getuige zag de man op het vreemde tijdstip in het politiebureau en alarmeerde de politie. Hij vertelde de agenten dat de man de boel ‘kort en klein’ aan het slaan was. Toen de agenten bij het bureau arriveerde, was de vandaal al gevlogen maar zagen zij dat hij inderdaad een behoorlijke ravage had aangericht. De deur van de toegangshal lag uit de sponning, computerschermen waren omgegooid en stellages vernield. Toen de getuige de man omschreef aan de hand van zijn opvallende kledingstijl, sloegen agenten hier direct op aan; dit klonk namelijk als een bekende van de politie.

Hierop zijn de agenten naar zijn woning gegaan en het bleek inderdaad te gaan om de ongewenste gast in het politiebureau. De man had bebloede knokkels en wilde dit keer echter geen bezoekje brengen aan het politiebureau. Door tussenkomst van de hondengeleider kon de man alsnog in de boeien worden geslagen en werd hij overgebracht.

To Top