Grote stroomstoring Noord-Brabant verholpen - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Grote stroomstoring Noord-Brabant verholpen

Een grote stroomstoring heeft donderdagochtend delen van de provincie Noord-Brabant tijdelijk lamgelegd. Rond 9.30 uur was de storing opgelost, aldus de landelijke stroombeheerder TenneT.
De eerste meldingen van de storing verschenen rond 8.15 uur op sociale media. Een uur later kwam de stroomtoevoer weer op gang.

Onder meer de Efteling had last van de storing, maar om 9.15 uur konden de attracties alsnog worden opgestart. Mogelijk is er wel enige vertraging voordat de bezoekers het park kunnen betreden. “Maar we gaan sowieso open”, aldus een woordvoerder.

Volgens de netbeheer Enexis ligt de oorzaak van de storing bij de landelijke stroomnetbeheerder TenneT. “Het probleem lag bij een hoogspanningsstation nabij Tilburg”, aldus een woordvoerder van TenneT. “Hoe dat precies kon gebeuren wordt nu onderzocht. Voor nu hebben we de storing in ieder geval kunnen omzeilen zodat er weer stroom is.”

Enexis weet niet hoeveel aansluitingen precies zijn getroffen door de storing donderdagochtend. Het Brabants Dagblad schrijft over “tienduizenden huishoudens en honderden bedrijven” waar de stroom uitviel. Ook zijn er meerdere stoplichten op straat uitgevallen.

Vanwege de storing ligt het treinverkeer tussen Den Bosch en Breda stil, schrijft de NS. Volgens de vervoerder zijn de problemen rond 10.30 uur verholpen.

To Top