Politie zoekt getuigen aanvaring op de Lek

Opblaasbare Funtube
Foto: Politie

Streefkerk – Bergstoep – De politie onderzoekt de aanvaring op de Lek tussen twee speedboten en de funtubes die zij voortsleepten en komt daarbij graag in contact met getuigen. Bij de aanvaring op zondag 1 juli raakten vier mensen gewond.

Die middag voeren twee speedboten met daarachter een funtube, een opblaasbaar attribuut, over de Lek. Tussen Streefkerk en Bergstoep, raakte rond 13:30 uur één van de funtubes in de vorm van een bank, een andere speedboot. Beide boten voeren richting Utrecht. De klap was zo groot, dat de vier opvarenden van de funtube te water raakten. Een 12-jarige jongen uit Zoetermeer, twee jongens (14 en 18) uit Nootdorp, en een 24-jarige vrouw uit Voorburg raakten zwaargewond. De opvarenden van de speedboten en de andere funtube bleven ongedeerd. De jongens en de vrouw zijn nog herstellende en de impact dat het ongeval op hen heeft is groot.

Getuigen
Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang en de politie spreekt graag met getuigen. Het was die zondagmiddag druk op en rond het water. Was u getuige van het ongeval en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie die van belang is voor het onderzoek?