Politie twee keer in actie wegens nepvuurwapens

nepvuurwapens
Foto: Politie Beverwijk

Beverwijk – In ongeveer 24 uur tijd moest de politie in Beverwijk twee keer in actie komen na een melding over vuurwapen(s). In beide gevallen ging het om een incident met nepvuurwapens.

Zondagavond werd er melding gedaan dat er een persoon in Beverwijk was bedreigd met een vuurwapen. In een woning in Beverwijk trof de politie, na onderzoek, een 16-jarige jongen aan. Bij de verdachte thuis werd een niet van echt te onderscheiden vuurwapen aangetroffen. De verdachte is hierop door de agenten aangehouden. Nepvuurwapens zijn levensgevaarlijk omdat ze voor collega’s vaak nauwelijks van echte wapens zijn te onderscheiden.

Op straat ‘gespeeld’
Maandag rond middernacht was het opnieuw raak. De politie kreeg een melding dat er jongens op straat waren gezien met vuurwapens. Agenten stelden een onderzoek in. Uiteindelijk kwam de politie uit bij een groepje jongeren van rond de 16 jaar. Die verklaarden uiteindelijk op straat ‘gespeeld’ te hebben met nepvuurwapens. De wapens waren in de bosjes weggegooid. Met behulp van een politiehond werden de wapens, op aanwijzen van de jongens, aangetroffen. De wapens (zie foto) waren niet van echt te onderscheiden. In beide gevallen werden de wapens in beslag genomen.