3 mannen aangehouden voor diefstal katalysator

katalysator
Foto: Politie Helmond

Helmond – Op maandag 20 augustus 2018 werden op de Lagedijk in Helmond 3 mannen aangehouden in verband met diefstal van een uitlaatsysteem Katalysator.

Door een beveiliger werd bij de meldkamer een verdachte situatie gemeld op de Achterdijk in Helmond. Hierop hebben agenten post genomen in de omgeving en zagen zij dat 2 mannen van een bedrijventerrein af kwamen met een voorwerp in hun handen en dit in de kofferbak van de auto legde.

Vervolgens zijn de mannen weggereden en even verderop staande gehouden en is het voertuig gecontroleerd en daar bleek dat er mogelijk ontvreemde goederen in de kofferbak lagen. De 3 mannen zijn hierop aangehouden.

Tekst gaat door onder foto

katalysator
Foto: Politie Helmond

Afgelopen weken zijn er bij diverse bedrijven in de omgeving uitlaatsystemen (katalysatoren) onder bedrijfswagens vandaan gestolen. In Deurne werden het afgelopen weekend bij een bedrijf bij 8 bedrijfsbussen de katalysator gestolen. De daders hebben het met name gemunt op de nieuwe Mercedes Benz Sprinter bussen.

De schadepost per diefstal komt neer op ruim 4000,- euro.

Heeft U informatie over deze diefstallen van katalysatoren of heeft U iets gezien van de diefstallen of mogelijk zelfs foto’s of videobeelden. Of bent U slachtoffer van een dergelijke diefstal en heeft U nog geen aangifte gedaan. Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Graag het volgende registratienummer vermelden: PL2100-2018165745.