Vierde explosief aangetroffen in Amsterdam - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Vierde explosief aangetroffen in Amsterdam

Amsterdam – Woensdagnacht werd in de Voetboogstraat in het centrum van Amsterdam een explosief aangetroffen. Het object werd gevonden voor de deur van Vleminckx, een bekende patatzaak in de binnenstad.

’s Avonds laat werd de Voetboogstraat afgezet voor onderzoek dat nog tot diep in de nacht doorging. Inmiddels is het explosief meegenomen door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Verschillende horecagelegenheden werden ontruimd toen bleek dat het om een serieus explosief ging.

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

‘Het verdachte voorwerp dat gisteravond aan de Voetboogstraat in het centrum werd gevonden, blijkt een explosief. Over de achtergronden is nog niets bekend’, laat de politie vanochtend weten. ‘We doen onderzoek en komen graag in contact met getuigen.’

Het is al het vierde explosief in een paar dagen tijd dat gevonden is in de stad. Eerder werden drie explosieven gevonden in West en Nieuw-West. ‘Uiteraard wordt er ook gekeken of er mogelijk sprake is van een verband met de incidenten van eerder deze week waarbij explosieven werden aangetroffen aan de Jan Evertsenstraat en de Johan Huizingalaan’, meldt de politie. ‘Op dit moment is daar nog geen informatie over bekend.’

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

To Top