Vis wordt nu eens niet duur betaald - 112Vandaag

112Vandaag

Binnenland

Vis wordt nu eens niet duur betaald

Dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen in Nederlandse parken en zeeaquariums mogen zich de komende tijd tegoed doen aan duizenden kilo’s in beslag genomen heek, een kabeljauwachtige witvis.

De grijs/blauwe en zilverachtige heek wordt uitgedeeld door de politie en het Openbaar Ministerie, die beslag legden op de zeevis omdat ze diende als deklading van een drugstransport dat uit drie zeecontainers bestond.

Het transport dat eerder deze maand is onderschept bevatte 1125 kilo cocaïne. De drugs waren verborgen in een van de drie containers uit Ecuador. Zowel de cocaïne als de vis uit de drugscontainer zijn na de vondst vernietigd.

De lading zeevis in de andere containers was door de douane ingeklaard en stond tijdelijk in een door de politie gehuurde vriescel. Het leek een beter idee de vis aan andere zeebewoners te voeren dan ze voor veel geld te verwerken tot vismeel voor biobrandstof.

Voor de dolfijnen, zeeleeuwen, walrussen en pinguïns geldt dat de vis nu eens niet duur betaald wordt.

To Top