4 familieleden omgekomen, onder wie twee 3-jarige kinderen - 112Vandaag

112Vandaag

België

4 familieleden omgekomen, onder wie twee 3-jarige kinderen

Belgische politiebus met spoed

Op de N49 richting Knokke-Heist is rond 11 uur een zware kettingbotsing gebeurd ter hoogte van Celieplas in het Belgische Maldegem. Daarbij zijn vier doden gevallen, bevestigt het parket.

Het gaat om een 37-jarige vrouw uit Kaprijke die het voertuig bestuurde met naast haar haar 60-jarige moeder uit Assenede. Op de achterbank zaten haar 3-jarige zoontje en een 3-jarig nichtje uit Eeklo. Twee andere mensen zijn lichtgewond geraakt, zeven inzittenden zijn in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeval waren vijf personenwagens betrokken en twee vrachtwagens. Het ongeluk gebeurde toen een zware vrachtwagen met oplegger op een file inreed van voertuigen die aan een rood licht wachtten. De vrachtwagen is bovenop de auto van de slachtoffers tot stilstand gekomen.

De vrachtwagenbestuurder, een 27-jarige man uit Lokeren, legde een negatieve ademtest af en testte ook negatief op drugs. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor 15 dagen. Hij werd ook van zijn vrijheid beroofd. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval verder te onderzoeken. Voorlopig is het nog niet duidelijk hoe het kan dat de chauffeur afgeleid was.

De ravage is groot en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het vooralarm van het medisch interventieplan werd afgekondigd. De politie en het parket onderzoeken de precieze omstandigheden van het ongeval.

Zware hinder
Op de plaats van het ongeluk is er zware hinder. Richting kust is de rijbaan afgesloten. De laatste voertuigen worden intussen weggetakeld. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt bestuurders om het kruispunt met de Celieplas te vermijden. Wie van Antwerpen naar de kust wil, rijdt best via de E17.

To Top