Waarschuwingsschot raakte verdachte - 112Vandaag

112Vandaag

Gelderland

Waarschuwingsschot raakte verdachte

Agente richt wapen op man

Nijmegen – Vrijdag 27 juli in de ochtend, werd door een agent tijdens de benadering van een verdachte in een woning aan de 63e straat in de Meijhorst een waarschuwingsschot gelost.

Eerder werd de politie gemeld dat er niemand gewond was geraakt. Dit is niet juist. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man wél aan zijn onderbeen is geraakt door het waarschuwingsschot. De man maakt het naar omstandigheden goed.

De omstandigheden waaronder de agenten naar binnen moesten waren moeilijk. Zij moesten een kleine ruimte in waar een man zichzelf maar ook de agenten dreigde wat aan te doen met een mes. De verdachte reageerde niet op pepperspray. Dat was voor de agenten aanleiding om te schieten.

Zoals gebruikelijk wordt na ieder vuurwapen gebruik onderzoek gedaan door de Rijksrecherche. Zolang dit onderzoek loopt, worden er geen nadere mededelingen gedaan.

To Top