Verdachte aangehouden onderzoek brandstichting Lindelaufer Gewande - 112Vandaag

112Vandaag

Limburg

Verdachte aangehouden onderzoek brandstichting Lindelaufer Gewande

voorkant brandweerwagen

Voerendaal – De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn bij de brandstichting op de Lindelaufer Gewande in Voerendaal. Het gaat om een man van 48 jaar uit Heerlen.

Opsporing Verzocht
In de nacht van 13 op 14 maart brandde een loods uit op het bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal. Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde op dinsdag 17 juli jl. aandacht aan deze zaak. Deze brandstichting is één van de incidenten die verband houden met de ondermijning van het gezag in Voerendaal.

In de uitzending werden beelden getoond van een bestelbusje en van een persoon die de bewuste nacht over een hek van het bedrijventerrein klom. Er kwamen na de uitzending verschillende tips over het bestelbusje binnen.

Beperkingen
De verdachte heeft beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Daarom kunnen er verder geen mededelingen in dit onderzoek gedaan worden.

To Top