Grote brand in zorgcentrum Breukelen, tientallen ouderen op straat

Foto: Inter Visual Studio / Sem van der Wal

Breukelen – Een woon-/zorgcentrum aan ’t Heycop in Breukelen is ontruimd in verband met een brand. Het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter is geland voor medische assistentie.

De brandweer is met veel materieel aanwezig. In het gebouw wonen ouderen zelfstandig in aanleunwoningen. Tientallen ouderen staan buiten, bhv’ers hebben waar nodig geholpen met de evacuatie. Het is onduidelijk of er nog mensen in het pand aanwezig zijn.

De brand is uitgebroken op de tweede verdieping, van in totaal zes etages. Er is in ieder geval geen probleem met de watervoorziening, want het Amsterdam-Rijnkanaal ligt om de hoek, aldus een woordvoerder van de brandweer tegen RTVUtrecht. Zeker 10 ambulance’s waaronder uit de regio Amsterdam en Alphen a/d Rijn zijn ter plaatse.

Rond 21.50 was de brand onder controle. Wel gaan de hulpdiensten nog door met de ontruiming, in verband met de rookvorming in het pand.