112Vandaag

Noord-Brabant

Auto uitgebrand in Den Bosch

Autobrand DB

Den Bosch – De brandweer is maandagochtend rond 05.15 uur uitgerukt naar de Rubensstraat in Den Bosch. Daar stond een gestolen auto in brand, die al brandend ging rollen en tegen andere voertuigen aankwam. De auto stond op de parkeerplaats bij de voormalige Heilige Hartkerk. Een getuigen heeft bij de politie gemeld dat een persoon, waarvan geen duidelijk signalement bekend is, de ruit van de auto in sloeg en daarna is naar binnen werd gegooid. Korte tijd later stond de auto in lichterlaaie.

Rollen
Terwijl het voertuig brandde, begon deze te rollen. Daardoor kwam de gestolen wagen tegen twee geparkeerde auto’s terecht. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf reed in de buurt rond, zag de rookpluimen en besloot te onderzoeken waar deze vandaan kwamen. Hij probeerde de geparkeerde auto’s te redden. Daarbij sloeg hij bij allebei een ruit in om zo de voertuigen te
kunnen verplaatsen.

Gestolen
Ondanks de poging om de voertuigen te redden, liepen deze twee flinke schade op aan de achterkant. lampen en andere onderdelen waren gesmolten door de hitte. De gestolen auto was een Renault Kangoo. Volgens de politie was dit voertuig eerder op de nacht gestolen in Den Bosch. Dit voertuig brandde volledig uit.

Alle drie de auto’s worden door een bergingsbedrijf opgehaald.

De politie heeft een burgernet bericht uitgedaan, waarin de politie vraagt aan getuige van de brandstichting om zich te melden.

To Top