FIOD vindt in een loods drugsprecursoren voor 5500 kg amfetamine en XTC met een straatwaarde van miljoenen euro’s

Inval FIOD
Foto: FIOD

Gisteren heeft de FIOD in samenwerking met de politie Oost-Nederland op verzoek van het buitenland een doorzoeking gedaan in Velddriel. Het gaat om een onderzoek naar illegale sigaretten.

Tijdens die doorzoeking werden munitie en illegale sigaretten aangetroffen. De politie Oost-Nederland heeft daarop een 51-jarige man uit Kerkdriel aangehouden en zijn vuurwapen en munitie in beslag genomen.

Op het terrein in Velddriel worden verschillende loodsen verhuurd. Tijdens het onderzoek door de FIOD werd in één van de loodsen een grote hoeveelheid drugsprecursoren aangetroffen. Dit zijn essentiële grondstoffen voor het maken van amfetamine en XTC. De aangetroffen hoeveelheid zou na verwerking circa 5500 kg amfetamine en XTC opleveren.

De straatwaarde wordt geschat op vele miljoenen euro’s. In verband met de drugsprecursoren zijn geen aanhoudingen verricht. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie heeft de drugsprecursoren afgevoerd. De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart onder leiding van het Landelijk Parket.

Inval FIOD
Foto: FIOD