112Vandaag

Noord-Brabant

Agenten pepperen man tijdens aanhouding

Politie auto met zwaailichten

Breda – De politie heeft in de wijk Tuinzigt een 30-jarige Bredanaar aangehouden. Hij zou zijn partner mishandeld hebben.

Agenten gingen op vrijdag 7 juli rond 22.40 uur op een melding van een vechtpartij aan de Heemskerkstraat. Toen de dienders daar aankwamen stonden er ongeveer 10 mensen op straat. Er lag een vrouw op de grond. Deze vrouw zou een ruzie tussen een man en een vrouw hebben proberen te sussen en was daarbij onwel geworden. Een ambulance was al onderweg om de vrouw te onderzoeken. Uiteindelijk is ze ter plaatse behandeld en hoefde ze niet meer naar het ziekenhuis.

Omstanders
De agenten gingen met verschillende omstanders in gesprek om te achterhalen wat er gebeurd was. Een man bleek zijn partner te hebben mishandeld. De vrouw wilde echter geen aangifte doen. Toch besloten de agenten op zoek te gaan naar de 30-jarige Bredanaar om hem, ambtshalve, aan te kunnen houden. Ze wisten de verdachte uit eindelijk op te sporen in zijn woning. De man wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en verzette zich. Agenten gebruikten daarom pepperspray om hem onder controle te krijgen. De man wist de woning uit te vluchten, maar kon uiteindelijk in de brandgang achter het huis worden aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

To Top