112Vandaag

Provincies

Cel en tbs geëist voor poging doodslag op dochtertje

Zitting

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een 36-jarige Hagenaar voor poging doodslag op zijn 2-jarige dochtertje. Tijdens een ruzie met zijn ex-vriendin sneed hij het meisje de hals door. Door zeer snel en kundig ingrijpen van anderen, heeft het meisje dit overleefd.

De verdachte was die avond fors onder invloed en zegt zich niets meer van het incident te herinneren. Volgens meerdere getuigen echter ging hij na een ruzie met zijn ex-vriendin de kamer van de kinderen in. Daar zou hij met een stanleymes zijn dochter hebben gesneden, waarna hij haar met de woorden “Dit is toch wat je wil” aan de moeder gaf.

Bij de verdachte is een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld, volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar. De kans op herhaling zou matig tot hoog zijn. De officier van justitie gaf vandaag op zitting aan dat zij het zelfs uitsluitend als hoog inschat, ‘gezien het gemak waarmee verdachte overging tot zeer excessief geweld tegen nota bene zijn eigen kind.’

Volgens het Openbaar Ministerie is naast een gevangenisstraf een langdurige en intensieve behandeling noodzakelijk. Omdat de verdachte hiervoor zelf weinig oprechte motivatie toont, moet dit volgens de officier van justitie verplicht gebeuren. Tbs met dwangverpleging zou dan ook moeten worden opgelegd, om de veiligheid van anderen te garanderen. ‘Het is wat mij betreft onverantwoord om de verdachte niet te behandelen’, stelde ze.

To Top