112Vandaag

Provincies

Leerling op school aangehouden met vuurwapen

uniform politie

Zoetermeer – Agenten kregen donderdag 21 juni omstreeks 13:45 uur een melding van een getuige dat een 18-jarige leerling mogelijk een vuurwapen bij zich zou dragen, in een school aan het Van Doornenplantsoen. Daar hielden agenten de 18-jarige man uit Zoetermeer aan. Hij bleek daadwerkelijk een vuurwapen bij zich te dragen. De politie onderzoekt het incident.

Na de melding gingen agenten direct naar de school en troffen daar de verdachte aan. Agenten hielden de 18-jarige gecontroleerd aan en namen het vuurwapen in beslag. De man zit vast en wordt gehoord.

Vuurwapen gezien?
Politie en Openbaar Ministerie zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. Het Openbaar Ministerie eist hogere straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Weet u dat een persoon in het bezit is van een (vuur)wapen? Bel dan de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

To Top