112Vandaag

België

10-jarig kind overleden bij ontploffing

Belgische politiebus met spoed

Een kind van 10 jaar is om het leven gekomen na een gasexplosie in het Belgische Oostakker. De ontploffing deed zich voor in het poolhouse achter een woning en werd veroorzaakt door een defecte terrasverwarmer. Dat heeft een branddeskundige van het parket vastgesteld. Bij de explosie kwam een stuk beton neer op het slachtoffer.

Het Oost-Vlaamse Oostakker, nabij Gent, werd gisterenavond rond 20u30 opgeschrikt door een zware explosie in de Godelieve Joliestraat. Op sociale media maakten verschillende getuigen melding van de luide knal, die tot ver in de omgeving te horen was en zelfs de ruiten van omliggende huizen deed sneuvelen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor een 10-jarig kind kon geen hulp meer baten. Het slachtoffertje passeerde net langs het poolhouse toen de explosie plaatsvond. Het kind kwam onder een ingestorte muur terecht. Een twintigtal mensen probeerde het puin nog te ruimen om het kind te redden, maar zonder succes. Het slachtoffertje overleed ter plaatse, bevestigen politie en parket.

Terrasverwarmer
Uit de eerste vaststellingen blijkt dat een gaslek aan de oorsprong zou liggen van de ontploffing. Volgens de branddeskundige was er een lek aan de terrasverwarmer die stond opgesteld in het bijgebouw bij het zwembad. Daardoor is het gebouw in elkaar gestort en is een zware betonblok terecht gekomen op het slachtoffer, dat in de tuin aan het spelen was.

Er is een wetsgeneesheer aangesteld en het labo van de federale politie kwam ter plaatse, maar alles wijst op een tragisch ongeval.

To Top