112Vandaag

Noord-Brabant

Autobrand slaat over op woning

Moergestel – Zondagnacht rond 03:15 werden de bewoners van een woning aan De Werft in Moergestel gewekt door enkele knallen. De auto van de bewoners bleek te branden op de oprit van de woning. De bewoners hebben de woning veilig kunnen verlaten en hebben de brandweer gebeld.

Ondertussen waren ook enkele buurtbewoners wakker geworden van de luide knallen. De autobrand was zo hevig dat ook een deel van de woning vlam vatten. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de autobrand geblust. Om de brand onder de motorkap volledig te blussen moest deze eerst worden open gezaagd.

De brandweer heeft vervolgens een deel van het dak verwijderd om de brand in de woning te kunnen bestrijden. Een deel van de dakrand heeft vlam gevat maar kon snel worden geblust. De auto kan als total loss worden geschouwd. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is op dit moment nog onbekend.

Video: Rick Denissen

To Top