112Vandaag

Noord-Holland

Politie schiet verdachte neer in Amsterdam

Amsterdam – De Amsterdamse politie heeft zaterdagavond een of meerdere schoten gelost op de Zeeburgerdijk. Een man is daarbij gewond geraakt.

De politie kreeg even na 19.00 uur een melding binnen over een woninginbraak aan de nabijgelegen Niasstraat. Volgens de melder had de inbreker een vuurwapen bij zich en was hij gevlucht. Toen agenten iemand zagen die aan dat signalement voldeed probeerden ze hem op de Zeeburgerdijk aan te houden. Daarbij heeft een agent geschoten en is de verdachte gewond geraakt.

Twee ambulances en een mobiel medisch traumateam werden opgeroepen. Over de verwondingen van de neergeschoten man kan de politie op dit moment nog niets zeggen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De straat is afgezet en er is met een speurhond naar sporen gezocht.

De Rijksrecherche is, zoals gebruikelijk als de politie heeft geschoten, een onderzoek gestart.

To Top