112Vandaag

Noord-Brabant

Officier eist forse gevangenisstraf tegen man die echtpaar doodreed

Tilburg

De man, die vandaag voor de rechter stond verdacht van het doodrijden van het echtpaar , hoorde 15 maanden gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid tegen zich eisen.

De 24-jarige Tilburger reed in oktober 2016 op de Bredaseweg in Tilburg het echtpaar van rond de 60 jaar oud dood. Het ongeluk gebeurde op een weg waar de maximumsnelheid 50 km/u is. Het was een overzichtelijke weg die goed verlicht was en de weersomstandigheden waren normaal. Een onderzoek van het NFI heeft vastgesteld dat de hardst gereden snelheid van de verdachte minimaal 72 km/u was. Uit het onderzoek is ook gebleken dat het ongeluk niet plaats had gevonden indien de verdachte zich aan de maximumsnelheid had gehouden. Hij stond terecht voor overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet.

Impact
De aanrijding had een grote impact in Rijen waar het echtpaar vandaan kwam en in de buurt waar de aanrijding plaats vond. De familie van het echtpaar was zwaar getroffen door het verlies. De officier: “ Ik heb bewondering voor de dochters van de slachtoffers. Ze blijven weg van het hebben van wrok tegen de verdachte.” De verdachte was al vaker veroordeeld voor forse verkeersovertredingen. “Dit was een ongeluk wat te verwachten was” gaf de officier aan. Onder andere om die reden eiste het OM 15 maanden gevangenisstraf. Ook eiste hij vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

To Top