112Vandaag

Limburg

Brandweer redt drie mensen bij brand in Maastricht

Maastricht – In de nacht van woensdag op donderdag woedde een fikse brand in een horecagelegenheid aan de Grote Gracht in Maastricht. Omstreeks 04.00 kwam de melding bij de brandweer binnen en bij aankomst sloegen de vlammen reeds uit het pand.

Drie personen van woningen die boven de zaak lagen moesten voor het vuur vluchtten en werden door de brandweer gered. Ze werden met rook inhalatie overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege de flinke rookontwikkeling kregen omwonenden het advies ramen en deuren gesloten te houden.

Bewoners van aangrenzende panden werden uit voorzorg geëvacueerd en werden in de omgeving opgevangen. Hoewel ook een tweede pand een prooi werd van de vlammen wist de brandweer verdere uitbreiding te voorkomen.

Omstreeks 06.30 uur kon het sein brandmeester worden. De Grote Gracht was gedurende enige tijd afgesloten voor het verkeer. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

To Top