112Vandaag

Buitenland

Aangehouden voor niet tonen legitimatie

aanhouding op straat

Zevenbergschen Hoek – In de nacht van woensdag op donderdag waren agenten van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant bezig met een controle. Omstreeks 03.50 uur zagen zij vanaf de A16 een personenauto met een Frans kenteken de Westelijke Parallelweg in Zevenbergschen Hoek oprijden. Omdat de verlichting van het voertuig niet in orde was, besloten de agenten de auto en de inzittenden te controleren.

In eerste instantie reageerde de bestuurder van de auto niet op het stopteken dat hem door de politie werd gegeven. Nadat de agenten met hun dienstauto voor de auto gingen rijden stopte de Franse auto.

In de auto troffen de agenten drie mannen (22, 25 en 29 jaar oud) en twee jongens (12 en 13 jaar oud) aan die verklaarden uit Afghanistan te komen. Omdat geen van de inzittenden een geldig legitimatiebewijs kon tonen zijn alle betrokkenen aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De zaak wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie die een onderzoek gaat instellen.

To Top