112Vandaag

Buitenland

Duitse politie onderzoekt plannen mogelijke aanslag Keulen met “zeer giftige” stoffen

logo polizei

Het parket in het Duitse Keulen onderzoekt of een Tunesiër en zijn vrouw van plan waren een aanslag te plegen met gif. Aanleiding is de ontdekking van “zeer giftige” stoffen in een woning in het stadsdeel Chorweiler in het noorden van de stad.

Gisteravond deed de politie een inval in het huis waarbij onder meer speciale eenheden werden ingezet. De 29-jarige man en de hoogzwangere vrouw werden geboeid afgevoerd. Om welke stoffen het gaat, is niet bekend. Volgens Duitse media is de vrouw een tot de islam bekeerde Duitse.

Justitie sluit een terroristische achtergrond niet uit. “We hebben besloten om snel in te grijpen om mogelijk gevaar af te wenden”, verklaarde een politiewoordvoerder.

To Top