112Vandaag

Gelderland

Supporters voetbalclubs uit Maurik en Rijswijk op de vuist

Politieauto met zwaailicht

Maurik/Rijswijk – Zondagavond zijn supporters van voetbalverenigingen uit Maurik en Rijswijk met elkaar op de vuist gegaan. Hierbij raakten twee mannen gewond. De politie hield vier mannen aan, twee van respectievelijk 28 en 30 jaar uit Maurik en twee van respectievelijk 17 en 49-jaar uit de gemeente Buren. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Even voor 19:00 uur sloeg de vlam in de pan nadat beide teams hadden gespeeld. De supporters troffen elkaar in Rijswijk en er ontstond een vechtpartij waarbij verschillende mensen betrokken waren. De politie ging meteen met meerdere eenheden ter plaatse, maar bij aankomst bleek het overgrote deel van de betrokkenen te zijn vertrokken. De twee personen die gewond raakten werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie dezelfde avond nog vier aanhoudingen verrichten.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien dat met dit incident te maken kan hebben, neem dan contact op met de politie via 0900 8844 of vul het tipformulier in. Anoniem melden kan ook via 0800 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

To Top