112Vandaag

Noord-Brabant

Jongen (17) zwaargewond bij steekpartij op AZC Grave

ambulance en politie

Velp – Een 17-jarige bewoner van het AZC in Velp raakte zondagavond tegen half negen zwaargewond nadat hij was neergestoken. Twee andere bewoners, 17 en 26 jaar oud, werden aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid.

Het onderzoek naar het steekincident is in volle gang. We hebben inmiddels met meerdere getuigen gesproken. Vooralsnog is onduidelijk wat er aan het incident vooraf is gegaan en wat mogelijk de aanleiding of achtergrond is geweest. Uit het eerste onderzoek is duidelijk geworden dat het slachtoffer waarschijnlijk door meerdere personen werd aangevallen, waaronder de later aangehouden verdachten.

Wie precies het slachtoffer heeft gestoken moet nog blijken. We sluiten niet uit dat op basis van het vervolgonderzoek nog meer verdachten worden aangehouden. Het slachtoffer liep meerdere steekwonden op en werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Hij werd daar opgenomen voor verdere behandeling.

To Top