112Vandaag

Groningen

Dode in te water geraakte auto

Lutjegast – De hulpdiensten hebben zondag een lichaam uit een te water geraakte auto gehaald. Het voertuig was ter hoogte van Lutjegast het Van Starkenborghkanaal in gereden. Een getuige van het incident ondernam nog een reddingactie, maar alle hulp kwam te laat.

Hulpdiensten rukten om 9:45 uur massaal uit na een melding dat een auto het kanaal in zou zijn gereden. Onder andere een duikteam van de brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Vanaf het water werd met een boot naar het voertuig en mogelijke inzittenden gezocht.

Lichaam gevonden
Om 11:15 uur wisten de hulpdiensten het lichaam van een overleden persoon uit het voertuig te halen. De auto zelf werd aan het begin van de middag uit het water getakeld. Tijdens de reddingsactie lag het scheepvaartverkeer op het kanaal stil.

Getuige deed reddingspoging
Volgens de politie heeft een getuige van het ongeluk nog geprobeerd de persoon uit het water te redden. Deze getuige zag hoe de auto het water in reed. Een sprong in het water om bij de bestuurder te komen, mocht echter niet baten. De auto maakte al snel zo veel water dat hij zonk.

Auto snel gevonden
Omdat de getuige hierdoor wel de exacte plaats van het incident kon aanwijzen, konden de hulpdiensten de auto snel lokaliseren. Maar ook die hulp kwam dus te laat om het slachtoffer levend uit het water te halen.

De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. De politie sluit zelfdoding niet uit.

To Top