112Vandaag

Provincies

Politie vindt 220.000 euro in vuilnisbak

vuilnisbak

Rotterdam – Wat begon bij het overgeven van een pakketje, eindigde bij de vondst van 220.000 euro in een vuilnisbak en de aanhouding van drie mannen voor witwassen.

Agenten die bezig waren met een ondermijningsactie, zagen dinsdagavond op de Boezemweg een verdachte auto rijden. Ze besloten de auto te volgen. Op de Philip Vingboonsstraat, stapte de bijrijder uit. Hij kreeg van een man in een portiek een pakketje overhandigd en stapte weer in. De agenten onderwierpen het voertuig aan een controle en troffen een plastic tas met ruim 30.000 euro aan.

Reden genoeg om ook de woning aan de Philip Vingboonsstraat te doorzoeken. Dat bleek een slimme zet. In het huis werd, in een vuilnisbak, nog eens 220.000 euro aangetroffen. Het geldbedrag is in beslag genomen. De twee mannen in de auto en de man in de woning werden aangehouden voor witwassen. Het gaat om een 44-jarige man uit Limburg en twee mannen van 33 en 43 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

To Top