112Vandaag

Noord-Brabant

Gestolen auto na achtervolging gestopt Tilburg

Achtervolging TB

Tilburg – Een 24-jarige man uit Tilburg is woensdagavond 5 juni aangehouden. De man reed in een gestolen voertuig. Na een achtervolging door meerdere politievoertuigen kon hij op de Ringbaan-Zuid worden gestopt en aangehouden. Er raakte niemand gewond.

Een motoragent ziet rond 20.40 uur vanaf de Oude Goirkeweg de auto op de Afrikaanderstraat rijden. De agent weet dat deze auto als gestolen geregistreerd staat en dat er ’s middags met deze auto in Rijen getankt is zonder dat er betaald is. De motoragent volgt de auto. De automobilist vertoont dan opvallend rijgedrag door steeds af te remmen en op zeker moment juist weer heel hard te gaan rijden. De motoragent roept extra eenheden op. Er volgt een achtervolging door de wijken Korvel en Tilburg-Zuid waar de bestuurder met hoge snelheid rijdt.

Op de kruising Oerlestraat en Trouwlaan moet de motoragent uitwijken omdat de auto op hem ingereden komt. Op de Ringbaan-Zuid lukte het om het voertuig te stoppen. De auto met de verdachte is hierbij tegen een boom tot stilstand gekomen. Een agent heeft bij de arrestatie van de verdachte pepperspray gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte onder invloed van alcohol was en geen geldig rijbewijs heeft. Hij zit vast voor verder onderzoek.

To Top