112Vandaag

Noord-Brabant

Bestuurder ontkomt aan controle Tilburg, politie doet oproep voor aangiften

Achtervolging TB

Tilburg – Een bestuurder weet dinsdagmiddag 5 juni te ontkomen aan een controle door agenten in burger. Hierbij reed hij met hoge snelheid door Tilburg Noord en raakte daarbij bijna voetgangers en fietsers. De politie start een onderzoek en roept omstanders op om aangifte te doen.

Agenten in burger wilde de automobilist rond 16.50 uur controleren. De bestuurder reed vanuit de Goirkestraat richting het Julianapark naar een parkeerterrein aan het Bart van Peltplein. De agenten stapten uit en liepen naar de man toe. Hij weigerde zijn portier open te doen. Hij reed een stukje achteruit en vervolgens gaat hij er met hoge snelheid vandoor. Daarbij raakte hij bijna twee voetgangers die net opzij kunnen springen. Meerdere politie-eenheden gaan achter de automobilist aan. Op de Jac van Vollenhovenstraat rijdt hij het fietspad op richting de Sweelincklaan. Meerdere fietsers moeten van hun fiets afspringen om de auto te ontwijken. Agenten hebben uit veiligheidsoverwegingen de achtervolging gestaakt.

Aangifte
De politie doet een oproep aan fietsers die moesten uitwijken voor deze bestuurder om aangifte te doen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844

To Top