112Vandaag

Noord-Brabant

UPDATE: Zeker twee gewonden bij schietpartij in Best

AT Best

Best – Maandagavond raakte tenminste twee mannen gewond bij een ruzie in en bij een woning aan de Melde, waarbij vuurwapens zijn gebruikt. Een derde betrokkene is nog voortvluchtig, naar hem zijn we op zoek.

Rond kwart over zeven troffen agenten de 36-jarige bewoner van een woning aan de Melde licht gewond aan in de tuin van zijn huis. Bijna gelijktijdig vonden andere collega’s een zwaar gewonde man, een 30-jarige inwoner van Best, aan op straat in de Prof. Titus Brandsmastraat. Beide mannen werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling van hun verwondingen. Wij startten een onderzoek, waaruit al snel bleek dat het om twee gewonden van één incident ging.

Eerste onderzoek
Zover nu uit het onderzoek duidelijk is geworden is er in de woning aan de Melde een ruzie geweest, waarbij schoten zijn gelost en beide mannen gewond zijn geraakt. We weten ook dat er een derde persoon bij geweest is, naar wie we op zoek zijn. We hebben een vermoeden wie deze man kan zijn geweest, maar hebben daarover nog geen zekerheid. Ook weten we niet of hij ook gewond geraakt is. De nog voortvluchtige man is na het schietincident samen met de 30-jarige man gevlucht in een auto, die later onbeheerd in de Prof. Titus Brandsmastraat werd terug gevonden. Deze auto werd in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. We deden op verschillende locaties onderzoek en troffen tijdens deze onderzoeken meerdere vuurwapens aan. Uiteraard namen we die in beslag en forensisch onderzoek zal moeten uitwijzen of deze wapens bij het schietincident gebruikt zijn. We zijn nog geruime tijd actief op zoek geweest naar de derde man, maar hij is tot op heden niet gevonden. Ook een uitgebreid buurtonderzoek maakt deel uit van het onderzoek.

Verwondingen
De bewoner van het huis aan de Melde kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij werd aangehouden en zit vast. Ook de zwaar gewonde man is officieel aangehouden, maar hij ligt nog wel in het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar, maar liep een zeer ernstige verwonding aan zijn arm op.

Wie heeft informatie?
Het onderzoek richt zich nu op de achtergrond van het conflict en de relatie tussen betrokkenen. Iedereen die daar meer over kan vertellen roepen we op deze informatie met ons te delen. Maar we zoeken ook getuigen die misschien iets gezien of gehoord hebben en dat nog niet met ons hebben gedeeld. Misschien heeft u de gewonde man in de vluchtauto zien stappen? Of later uit zien stappen? Kun u beschrijven wie er bij hem was of kent u een van hen? Bel ons dan meteen! U kunt informatie kwijt bij de districtsrecherche in Eindhoven via 0900-8844 of eventueel anoniem op 0800-7000, Meld Misdaad Anoniem. Ook kunt u het tipformulier invullen.

Foto: 112NieuwsOnline

To Top