112Vandaag

Gelderland

Politieman meegesleurd door auto

Politie auto

Eck en Wiel – In de nacht van zondag op maandag kreeg een politieman de schrik van zijn leven toen hij plotseling werd meegesleurd door een auto.

De agent was bezig de bestuurder van het voertuig te controleren op alcoholgebruik. Toen de bestuurder positief testte, ging hij er plotseling vandoor. De agent werd door de rijdende auto meegesleurd en raakte daarbij lichtgewond.

Even voor 02:30 uur werd de bestuurder, een 34-jarige man uit Lienden, gecontroleerd op alcoholgebruik achter het stuur. Nadat hij positief had geblazen trapte de man het gaspedaal in en ging er vandoor. De controlerende agent werd hierbij zeker tien meter meegesleurd.

Omdat de agent het rijbewijs van de bestuurder nog in zijn hand had was het vrij eenvoudig om de bestuurder op te sporen. Later die ochtend werd hij in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor en zijn rijbewijs is ingevorderd.

To Top