112Vandaag

Noord-Holland

EVA-team houdt veroordeelde man aan in Delft

Aanhouding op straat

Delft – Politieagenten van het EVA-team uit Den Haag hielden vrijdagochtend 1 juni op de Beethovenlaan een 38-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Hij moet nog een gevangenisstraf van 136 dagen uitzitten.

In de boeien, aangehouden
De man was eerder door de rechtbank in Den Haag veroordeeld voor zware mishandeling en poging tot doodslag.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-team – EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften – van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf, en houdt deze aan.

Overvallen, woninginbraken en straatroven
Hoewel de prioriteit van het team ligt bij het opsporen van mensen die zijn veroordeeld voor een gevangenisstraf, kunnen ook mensen die zijn veroordeeld tot het betalen van een schadevergoedingsmaatregelen of hoge geldboetes rekenen op een bezoek van het team.

To Top