112Vandaag

Groningen

Politie onderzoek plofkraak Leeuwarden

Politiewagen

Leeuwarden – De politie onderzoekt een plofkraak aan de Lieuwenburg in Leeuwarden. Rond 04.15 uur is er een plofkraak gepleegd in een gebouw aan de Lieuwenburg. Er is veel schade ontstaan aan het gebouw.

Boven de pinautomaat zitten woningen, deze zijn ontruimd. De bewoners zijn elders opgevangen door de gemeente Leeuwarden. Door de hulpdiensten is er grip 1 afgegeven.

Explosieven gebruikt
Bij de plofkraak zijn explosieven gebruikt. Omdat het nu nog onduidelijk of er nog meer explosieven aanwezig zijn. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) is nu ter plaatse en doet hier onderzoek naar. Het is nog onduidelijk of de daders buit hebben gemaakt. Het (sporen)onderzoek aan de pinautomaat kan pas starten als het veilig is.

Eén verdachte aangehouden
Tijdens de zoekactie naar de plofkrakers is er één verdachte aangehouden in Leeuwarden. We onderzoeken wat zijn betrokkenheid is bij dit incident.

To Top