112Vandaag

Buitenland

Leeuwen en tijgers ontsnapt uit dierentuin in Duitsland

Feuerwehr

Een paar gevaarlijke wilde dieren zijn vrijdag ontsnapt uit een dierentuin in het Duitse Eifel. Het zou gaan om leeuwen, tijgers en een jaguar. Een beer zou ondertussen zijn doodgeschoten. De politie maant de bevolking aan om de woning niet te verlaten.

De dierentuin van de stad Lünebach in het district Bitburg-Prüm werd getroffen door een overstroming na hevige onweders. Enkele dieren zouden vervolgens hun kans schoon hebben gezien om uit te breken. De politie heeft tegenover Duitse media bevestigd dat er dieren zijn ontsnapt, maar kon niets zeggen over hun aantal.

Sommige bronnen melden dat het zou gaan om twee leeuwen, twee tijgers en een jaguar. Een beer zou reeds zijn doodgeschoten meldt HLN.

Aan inwoners wordt gevraagd om binnen te blijven en de politie te informeren van zodra men een wild dier heeft gespot. De zoo bevindt zich in vogelvlucht op ongeveer tien kilometer van de grens met België en het Groothertogdom Luxemburg.feu

To Top