112Vandaag

Gelderland

Tweede aanhouding voor aansteken woningbrand

Lobith – De politie heeft op 30 mei een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting in de woning aan de Chrysantstraat in Lobith in de nacht van 11 op 12 mei. Op maandag 28 mei was er al een eerste aanhouding.

De politie heeft deze zaak hoog opgenomen; bij deze brand is weliswaar niemand gewond geraakt, maar het ging wel om een rijtjeshuis met alle risico’s voor omwonenden vandien.
Om die reden werd direct met getuigen gesproken en werd er via de media opgeroepen informatie aan te leveren; zo kwam dit onderwerp aan de orde in Bureau Gld van Omroep Gelderland.

Op maandag werd een 26-jarige man uit Lobith aangehouden, op donderdag 30 mei volgde een 32-jarige vrouw uit Lobith. De recherche onderzoekt de zaak en wil onder meer duidelijk krijgen wat het motief was.

To Top