112Vandaag

Provincies

Vrouw krijgt boete voor achterlaten hond in gloeiend hete auto

Hond

Een vrouw heeft maandagmiddag een boete gekregen voor het achterlaten van haar hond in een snikhete auto in Rotterdam. De vrouw kreeg de boete omdat het niet de eerste keer was dat zij haar viervoeter achterliet in haar auto.

De politie zag de viervoeter in de auto zitten op een parkeerplaats op de Koninginneweg toen het buiten ook al erg warm was. De vrouw was naar eigen zeggen ”even naar binnen gegaan in een winkel waar honden niet toegestaan waren”. De vrouw had het raam op een kiertje gezet voor de hond en dacht dat het wel prima was te doen voor de hond. Politieagenten dachten daar anders over. Die moesten haar dwingen om het dier uit de warme wagen te halen.

Met de hond gaat het goed, het beest voelde koel aan toen het uit de auto werd bevrijd. Wat de eigenaar van de hond moet gaan betalen is nog niet duidelijk. Dat laat de politie over aan de dierenpolitie.

To Top