112Vandaag

Gelderland

Auto bost achter op vrachtwagen A2 Bruchem, een zwaar gewonde

Bruchem – Een personenauto is in de nacht van zondag op maandag met hoge snelheid achter op een rijdende vrachtwagen gereden. Dit gebeurde op de A2 vanuit Utrecht in de richting van Den Bosch ter hoogte van Bruchem net voor het tankstation. De melding van het ongeval kwam rond de klok van vijf over vier in de nacht binnen bij de hulpdiensten. Door onbekende oorzaak is de personenauto achter op de vrachtwagen gereden.

Bart Meesters/ Meesters Multi Media

Na het ongeval werden politie, brandweer, twee ambulances opgeroepen. Een gealarmeerde traumahelikopter lande op de A2. Bij het ongeval bleef de bestuurder van het voertuig ongedeerd, een vrouw die eveneens in het voertuig zat raakte volgende de brandweer zwaar gewond. Zij moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bart Meesters/ Meesters Multi Media

In de auto trof de brandweer een aantal drugs gerelateerde zaken aan, nader onderzoek zal dan ook moeten uitwijzen of de bestuurder onder invloed van drugs achter het stuur zat. Dit onderzoek loopt nog, en hier kon de politie vannacht nog geen uitsluitsel over geven.

Bart Meesters/ Meesters Multi Media

Na het ongeval werden twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, een derde rijstrook bleef wel open. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig, waar weinig meer van over was afgevoerd.

To Top