112Vandaag

Noord-Brabant

Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt lantaarnpaal omver

Politiewagen

Bergen op Zoom – Zaterdagavond zijn twee vrachtwagenchauffeurs uit Bulgarije op de A58 aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het omverrijden van een lantaarnpaal.

Een oplettende weggebruikster belt omstreeks 18.13 uur de meldkamer. Zij vertelt dat een vrachtwagen met hoge snelheid slingerend over de Gagelboslaan rijdt en een lantaarnpaal compleet omver heeft gereden. De chauffeur is na dit incident zonder vaart te verminderen gewoon verder gereden. Zij blijft achter de vrachtwagen aan rijden en leidt op deze manier opgeroepen agenten naar de ‘brokkenpiloot’. Deze is intussen op de A58 een parkeerplaats bij een tankstation opgereden.

Veel te veel gedronken
Agenten constateren dat de vrachtwagen aan de bijrijderskant en voorzijde flinke schade heeft opgelopen. Zowel de 27-jarige bestuurder als de 31-jarige bijrijder worden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar wordt de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hij blijkt bijna vier maal de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden (= 900 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Beide mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten.

To Top