112Vandaag

Noord-Brabant

Twee aanhoudingen op Schiphol en in St. Willibrord voor cocaïnehandel

cocaine

St. Willibrord, Schiphol – De politie heeft woensdag 23 mei op Schiphol en in St. Willibrord twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Het betrof een partij cocaïne die eind vorig jaar in de haven van Antwerpen is ontdekt.

In 2017 startte de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onder het gezag van het Landelijk Parket een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. In dit onderzoek kwam een container in de Antwerpse haven in beeld en na contact met de Antwerpse Douane bleek dat deze bijna 700 kilo cocaïne in de bewuste container had aangetroffen en in beslag genomen.

Garageboxen
Verder onderzoek in deze zaak leidde woensdag tot de aanhouding van een 43-jarige man uit Breda die bij aankomst op Schiphol werd aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning en garageboxen zijn gegevensdragers en administratie in beslag genomen. In St. Willibrord werd een 40-jarige man in zijn woning aangehouden. Ook bij hem zijn na doorzoeking gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

To Top