112Vandaag

Noord-Holland

Man gepakt voor babbeltruc in Alkmaar

aanhouding op straat

Alkmaar – Op donderdagmiddag hield de politie een 30-jarige man uit Almere aan wegens oplichting van een 71-jarige vrouw uit Alkmaar.

Afgelopen nacht was de vrouw omstreeks 03.00 uur nog wakker. Zij zat in de woonkamer even televisie te kijken toen er werd aangebeld. In de veronderstelling dat haar kleinzoon aanbelde, deed zij de deur open. Op de stoep stond echter een man, die vertelde geld nodig te hebben om naar zijn dochter te gaan. In vertrouwen leende de vrouw vijftig euro aan de man, die daarvoor zijn GSM achter liet. Vanmorgen kwam de man terug om het geld terug te geven. Hij vertelde een biljet van honderd euro in zijn auto te hebben. Als de vrouw hem nogmaals vijftig euro gaf, dan krijg zijn het briefje van honderd. Met het geld verdween de man zogenaamd naar zijn auto. Hij kwam niet meer terug.

Aan het begin van de avond bleek de man weer voor de deur te staan. De inmiddels geïnformeerde politie kon de man in de directe omgeving aanhouden.

De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de man bij eerdere soortgelijke babbeltrucs.

To Top