112Vandaag

Noord-Brabant

Champignonkwekerij verwoest door brand in Gemert

Brand Gemert

Gemert – Bij een champignonkwekerij aan de Beeksedijk in Gemert heeft woensdagochtend grote brand gewoed. Om acht uur heeft de brandweer het signaal ‘brand meester’ gegeven. Het nablussen gaat nog uren duren. Bij de brand ging een productiehal verloren.

In de hallen met champignons brandt het isolatiemateriaal, waar de brandweer niet bij kan komen. Brandweerlieden laten de brand daarom naar de productieruimte van het pand gaan, waar het vervolgens geblust kan worden. De vlammen komen nu vooral uit het dak, maar dat is goed, zo zegt de brandweer. ,,Hoe meer vuur uit het dak komt, hoe liever.”

De productiehal, van 100 bij 50 meter, is niet meer te redden, maar de rest van het gebouw wel. Door de brandweer wordt continu gemeten op schadelijke concentraties.

Brand Gemert

Foto: Dave Hendriks

To Top