112Vandaag

Provincies

Twee verdachten met drugs aangehouden na achtervolging in bosgebied in Koewacht

Koewacht – Twee mannen uit Terneuzen zijn donderdag 17 mei aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Bij de zoekactie in een bosgebied zijn ook een politiehelikopter en een diensthond ingezet.

Agenten reden rond 15.55 uur op de Tweede Verkorting achter een personenauto. De auto reed met hoge snelheid de onverharde Kievitendreef in. De agenten volgden de auto voor een controle. Op de parkeerplaats zien ze dat er een man uit de auto stapt en met een tas het bosgebied in rent. De 26-jarige bestuurder staat nog bij de auto en wordt aangehouden. Een van de agenten rent achter de man aan. Onderweg heeft hij de tas met hennep achtergelaten. Het zoekgebied werd afgezet en meerdere politie-eenheden waaronder de politiehelikopter en een hondengeleider met diensthond werden opgeroepen voor de zoekactie.
Politieheli in Koewacht

Tijdens het zoeken vond diensthond Rex een hoeveelheid drugs en de tweede verdachte. De 36-jarige Terneuzenaar had zich verstopt langs de akkerrand. Na een medische behandeling is hij ingesloten in Torentijd. Beide verdachten zitten nog vast. De auto is getakeld voor nader onderzoek.

To Top