112Vandaag

België

Meisje (2) sterft bij achtervolging: “Ze hingen kind uit het raam om politie op afstand te houden”

Belgische politiebus met spoed

Een meisje van 2 jaar is om het leven gekomen bij een politieachtervolging in België tussen Namen en Bergen. Volgens ‘La Dernière Heure’ werd een kind uit het raam gehouden om de politie op afstand te houden.

Het drama speelde zich afgelopen nacht af op de E42 in Maisières, vlak bij Bergen in de provincie Henegouwen. Een politiewagen achtervolgde een verdachte bestelwagen, met daarin dertig Koerdische vluchtelingen. Aan boord zaten naar verluidt 26 volwassenen en vier kinderen.

Tijdens de achtervolging zou de bestelwagen met een derde voertuig gebotst zijn. Het slachtoffertje overleed daarop in de ambulance. De andere inzittenden van de bestelwagen werden opgepakt meldt HLN.

Het parket van Doornik opende een onderzoek naar belemmering van het verkeer, moord, gewapende opstand en mensensmokkel. De Koerdische vluchtelingen werden vandaag al verhoord. Dat had wat voeten in aarde omdat geschikte vertalers gevonden moesten worden.

To Top