112Vandaag

Noord-Brabant

Zwervers aangehouden voor moord in Den Bosch

aanhouding op straat

‘s-Hertogenbosch – Dinsdagochtend hielden we in Den Bosch drie mannen aan die er van worden verdacht mogelijk betrokken te zijn geweest bij de dood van de Poolse Marcin Naus, van wie het lichaam op 26 maart in de Ertveldplas werd aangetroffen. Het gaat om twee 42-jarige mannen en een 48-jarige man, alle drie afkomstig uit Polen en zonder vast woon- of verblijfadres in Nederland.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werkt al vanaf het eerste moment in volle bezetting aan de zaak. Gedurende dit onderzoek, waarin we inmiddels met vele getuigen spraken en waarin sectie op het stoffelijk overschot werd gedaan, kwamen de aangehouden mannen als verdachten in beeld. De mannen bleken in een tent nabij de Nelson Mandelabrug te verblijven. Hier werd dinsdag in alle vroegte één van hen gearresteerd en de twee anderen werden in de Bossche binnenstad getraceerd. In en om de tent van het drietal deden we sporenonderzoek. De stand van het onderzoek laat het nu niet toe nader op het lopende rechercheonderzoek of de achtergrond van de aangehouden verdachten in te gaan.

Onderzoek
Die bewuste maandagavond meldden vissers rond acht uur dat ze in de Ertveldplas een lichaam zagen drijven. Met de hulp van de brandweer werd het lichaam aan wal gebracht. Al snel was duidelijk dat de man al langere tijd in het water had gelegen, wat de identificatie lastig maakte. Bij de sectie op zijn lichaam werd vastgesteld wie hij was en tevens bleek daaruit dat hij vermoedelijk door geweld om het leven kwam. We hebben daarna alles uit de kast getrokken om te achterhalen wat er met hem was gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk waren. We hopen hier in het vervolg van het onderzoek meer duidelijkheid over te krijgen.

In beperkingen
De drie verdachten zitten vast en hen werd direct volledige beperkingen opgelegd. Dat betekent dat zij met niemand anders dan met hun advocaat mogen spreken. Maar ook de advocaat is beperkt in wat hij mag. Ook hij mag informatie over het onderzoek niemand delen. De verdachten zullen in de komende dagen uitgebreid worden gehoord.

To Top