112Vandaag

België

Vrouw vermoord, kinderen vastgebonden: dader die van flatgebouw dreigde te springen na gezinsdrama overmeesterd

Belgische politiebus met spoed

Ettelgem – In de Vijfwegstraat in het Belgische Ettelgem is vanmiddag een gezinsdrama gebeurd. Het levenloze lichaam van een vrouw werd aangetroffen in de garage, haar drie kinderen werden vastgebonden maar ongedeerd op de bovenverdieping gevonden.

De dader is nadat hij de vrouw vermoorde naar Bredene gevlucht. Hij stond er urenlang op het dak van een appartementsgebouw met een wapen in de hand. De gasfles die hij van daaruit naar beneden gooide, had hij op voorhand opengedraaid. Gelukkig is het ding niet ontploft. De politie probeerde lange tijd op hem in te praten en kon hem uiteindelijk ook overmeesteren zo meldt HLN.be.

De man lijkt er een ‘spelletje’ van te maken. Hij legde al meermaals het wapen voor zich op de grond en stond met zijn armen te zwaaien. Hij doet alsof hij zich overgeeft, maar neemt na enkele tellen dan weer het pistool op en vuurt ermee in de lucht. De man leek ook te genieten van de aandacht. Hij zwaaide meermaals naar beneden en staat breed gesticulerend op het dak.

Het levenloze lichaam van de vrouw werd vanmiddag aangetroffen in de garage van een woning in de Vijfwegstraat in Oudenburg. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en troffen de drie kinderen van de vrouw – 11, 12 en 15 jaar oud – ook in het huis aan.

Zij bevonden zich vastgebonden, maar ongedeerd op de bovenverdieping. Ze waren uiteraard erg onder de indruk van de gebeurtenissen en zijn opgevangen door slachtofferhulp van de politie. Het gaat om kinderen die de vrouw overhield aan een vorige relatie.

De vermoedelijke dader zou K. L. uit Oostende zijn, de nieuwe vriend van het slachtoffer. Na de feiten is de man dus naar Bredene gereden. Kort na de middag werden de politie en de hulpdiensten opgeroepen omdat een man zich op het dak van een 13 verdiepingen tellend appartementsgebouw bevond. Het ging daarbij om de verdachte van de moord in Oudenburg.

Dat appartementsgebouw lijkt niet toevallig gekozen. De dader woonde vroeger bij zijn ouders in de buurt, in de Groenendijkstraat. Het flatgebouw Calista ligt in dezelfde straat, aan de Zandheuvel. De dader kende het flatgebouw dus zeer goed.

To Top