112Vandaag

Noord-Brabant

Moedereend met 7 kinderen van balkon gered.

Eend

Geldrop – Op een balkon aan de Dojon in Gepdrop heeft de brandweer dinsdag een reddingsactie uitgevoerd om een moedereend met 7 kinderen te redden.

De moedereend had een mooi uitzicht gezocht om te kunnen broeden, ze had een plekje op 3 hoog in de struiken uitgezocht. Zo kon ze behalve het broeden ook genieten van de skyline van Geldrop.

Toen gister de eieren uitkwamen keken de bewoners raar op toen ze de familie over het balkon heen zagen paraderen. Na dit gebeuren even aangezien te hebben kwam er toch een probleem naar boven, morgen zouden de bewoners op vakantie gaan. Natuurlijk konden de bewoners de familie hier niet achter laten. In eerste instantie werd de dierenambulance gebeld. Deze gaven aan hier niets tegen te doen, hierop besloten de bewoners de brandweer in te schakelen.

De brandweermannen gingen gewapend met een paar handschoenen en een grote doos naar boven om de reddingsactie op te starten.

Binnen 5 minuten waren zowel moeder als kinderen gevangen door de brandweer. De brandweer heeft daarna de eendjes in de gracht om het pand heen vrij gelaten. Dit onder toeziend oog van de bewoners en meerdere mensen die het voorval zagen. De eendenfamilie kwaakte nog even om de brandweer te bedanken, hierna zijn ze snel weg gezwommen.

Bron: District-Brabant

Eend

Foto: Dave Hendriks

Eend

Foto: Dave Hendriks

Eend

Foto: Dave Hendriks

Eend

Foto: Dave Hendriks

Eend

Foto: Dave Hendriks

To Top