112Vandaag

Provincies

Vrouw krijgt hartstilstand en bevalt van baby in bakkerij

Traumahelikoper

Hulst – In een bakkerij aan de Stationsweg in Hulst is maandag een vrouw bevallen van een baby, kort nadat ze in de bakkerij een hartstilstand kreeg. De vrouw kon succesvol gereanimeerd worden, de baby kwam met een keizersnee ter wereld.

Rond 10:30 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een onwelwording. Omdat er sprake was van een reanimatie en het slachtoffer zwanger bleek, rukten hulpdiensten met drie ambulances uit en werd ook een traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Twee brandweerploegen kwamen ter plaatse om de bakkerij af te schermen en de politie sloot een deel van de omgeving met linten af.

Met spoed naar ziekenhuis
De pas bevallen vrouw is met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Haar baby is met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is onbekend. De bakkerij is tijdelijk gesloten. De Absdaalseweg en de Stationsweg zijn inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.

To Top